Vad hindrar Bengtsfors?

Vi har börjat resa runt lite i regionen för att mappa utmaningar och möjligheter på olika platser. Senast var vi i Lidköping. Där handlade seminariet om huruvida staden behöver kultur och kreativitet överhuvudtaget. Nu är vi på väg till Bengtsfors.

Det sjuder av kreativitet och idéer i bygderna omkring Bengtsfors men det är också ett område som drabbats av nedskärningar.

Den 22:a januari gör vi ett nedslag i Bengtsfors. På frågan "Vad hindrar Bengtsfors" söker vi roten till problemet i ett offentligt samtal.

De flesta anställda i Bengtsfors finns i dag hos små och medelstora företag, ett par intressanta kulturkluster som t.ex. Not Quite har etablerat sig i bygden på senare år (läs vår intervju med dem här). Steneby har fått högskolestatus och blivit en del av HDK. Det finns ungefär 1000 företag i orten.

Men hur ser framtiden ut? Och vad behövs för att Bengtsfors skall komma loss? Kom och diskutera detta med oss.

Den 22 januari kl. 19:00 på Utvecklingscentrum+, Brogatan 10 i Bengtsfors.

Helena Baude och Jörgen Svensson inleder. Helena är designer och driver bokförlaget Habibi. Jörgen är konstnär och tidigare rådgivare åt förra kulturministern. Jörgen byggde dessutom en konsthall i sin födelseort Skoghall, som han sedan brände upp.

Anmäl dig till info.ada@businessregion.se senast den 20 jan.

Samtalet är ett samarbete mellan ADAKHVC Svensk Form Väst, Sveriges Arkitekter, Bengtsfors Utvecklings AB, Stenebyskolan, Not Quite och Dalslänningen.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng