Övrigt

Vad hindrar Bengtsfors?

Publicerat 2009.01.20

  Vi har börjat resa runt lite i regionen för att mappa utmaningar och möjligheter på olika platser. Senast var vi i Lidköping. Där handlade seminariet om huruvida staden behöver kultur och kreativitet överhuvudtaget. Nu är vi på väg till Bengtsfors.

  Det sjuder av kreativitet och idéer i bygderna omkring Bengtsfors men det är också ett område som drabbats av nedskärningar.

  Den 22:a januari gör vi ett nedslag i Bengtsfors. På frågan "Vad hindrar Bengtsfors" söker vi roten till problemet i ett offentligt samtal.

  De flesta anställda i Bengtsfors finns i dag hos små och medelstora företag, ett par intressanta kulturkluster som t.ex. Not Quite har etablerat sig i bygden på senare år (läs vår intervju med dem här). Steneby har fått högskolestatus och blivit en del av HDK. Det finns ungefär 1000 företag i orten.

  Men hur ser framtiden ut? Och vad behövs för att Bengtsfors skall komma loss? Kom och diskutera detta med oss.

  Den 22 januari kl. 19:00 på Utvecklingscentrum+, Brogatan 10 i Bengtsfors.

  Helena Baude och Jörgen Svensson inleder. Helena är designer och driver bokförlaget Habibi. Jörgen är konstnär och tidigare rådgivare åt förra kulturministern. Jörgen byggde dessutom en konsthall i sin födelseort Skoghall, som han sedan brände upp.

  Anmäl dig till info.ada@businessregion.se senast den 20 jan.

  Samtalet är ett samarbete mellan ADAKHVC Svensk Form Väst, Sveriges Arkitekter, Bengtsfors Utvecklings AB, Stenebyskolan, Not Quite och Dalslänningen.