Foto: Lily Urbanska

Foto: Lily Urbanska

The Amy Twigger Case

Den 19 november kommer Amy Twigger Holroyd till Eftersnack och delar med sig av sina två koncept för hållbart mode; Keep and Share och Riot and Return.

Keep and Share - kollektioner av stickade kläder gjorda för att ärvas, repareras och repas upp. Märket föddes som ett alternativt lyx-stickningsmärke -slow fashion under Amy Twiggers master studier på Winchester School of Art 2003. Hon var intresserad sömlösa konstruktioner och utvecklade tekniker där det gick att sätta samman delarna utansömmar med vanliga hemma-symaskiner. Tack vare hög hållbarhet går kläderna att återanvända, tom att repa upp och sticka om. 

Amy Twigger är påverkad av de enorma mängder kläder som konsumeras och intresserad av att hitta sätt till hållbara konsumtionsmönster. Hennes andra exempel Riot and Return, barnkläder man leasar, handlar om relationen mellan användare och designer samt en hantverksmässigt hållen produktion. När barnen vuxit ur kläderna skickas de tillbaka för att lagas och återanvändas när de vuxits ur.

Varje barn som har haft plaggen får sina initialer insydda i dem.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng