Bild: Marcus Jahnke

 Bild: Marcus Jahnke

Övrigt

Tack Peter Horbury

Publicerat 2009.09.24

Igår arrangerade vi och Business & Design Lab den första av många kommande lunchseminarium med deras internationella forskningskontakter. Vi ber de inresta forskarna tala om något som ligger dem varmt om hjärtat.

Först ut var Peter Horbury, designchef på Volvo personvagnar. Horbury talade på temat "Managing creativity". Han berättade bland annat att likaväl som att designstudenter behöver bli mer businessorienterade så behöver ingenjörsstudenterna bli lite mindre businessorienterade. Idag är det många av dem som ser ingenjörsutbildning som en snabb väg till ledningspositioner snarare än till att bli en skicklig ingenjör.

Horbury talade också om att svenska värderingar, sprungna ur välfärdssamhället, som trygghet och ekologi, idag börjar omfamnas runt om i världen, inom bildesign såväl som inom andra områden. Det går fort och de som inte hänger med kan bli omsprungna på det vi egentligen är bäst på.

Vi är glada och stolta över att Peter Horbury tog sig tid och kommer se till att serveringsystemet flyter bättre till nästa gång. Den 8 oktober talar Rachael Cooper om globala trender och designens roll i framtiden.

 

Tack också till HDK för bra lokaler!