Övrigt

Sverige ger New Orleans FUNK

Publicerat 2008.10.30

    Det rör sig om tillväxtmodellen FUNK för upplevelseindustrin och kreativa näringar och ijnte musiken om du nu trodde det. FUNK är här en fortkortning av Forskning-Utbildning-Näring-Kultur

    Anledningen är det första World Culture Economic Forum i New Orleans. Civilekonomen och skribenten Tobias Nielsén är en av författarna till boken FUNK, som nu översatts och släpps i USA. Somliga har dubbat honom "chefsideolog för upplevelseindustrin". Boken skrevs med stöd av svenska KK-stiftelsen.

    - Huvudpoängen med FUNK är att skapa grogrund för att nya talanger och nya innovationer ska få komma fram. Synen på upplevelseindustrin har inte varit sådan tidigare. Det gäller att få folk att att inse att detta är viktiga branscher, som under lång tid fallit mellan närings- och kulturpolitiken. Vi vill stärka denna samverkan, liksom mellan företagen i de här branscherna och kulturlivet. På så sätt kan det växa fram en ökad förståelse för sambanden och en ny policy, med ett större perspektiv - folk får större perspekiv än bara utifrån sin egen lilla låda.

    Läs mer här.