Future Design Days moderator dag 1, Tyler Brûlé, delar med sig av sina 10 spaningar.

 Future Design Days moderator dag 1, Tyler Brûlé, delar med sig av sina 10 spaningar.

Övrigt

Share, care, dare

Publicerat 2006.11.15

    Future Design Days 2006 har gått av stapeln på Älvsjömässan Stockholm. På temat “Share – the power of collaborating” talade bland andra Volvo Cars’ Steve Mattin, Arbe Quinze från Quinze&Milan, modedesignern Tsumori Chisato och Jeanna Kimbré från Sony Ericsson.

    Konferensens flaggskepp var såklart Malcom McLaren. Mannen bakom Sex Pistols, “punkens fader”, musiker, filmare och designer. Influgen från New York talade han i 40 minuter om hans liv och hann till hur han var som 17 åring. Uppfostrad av en mormor som menade att “bad was good” förtrollande han publiken med att blanda historia med framtidsscenarion.

    Future Design Days andra höjdpunkt var Shari Swan, grundare av företaget Streative Branding. Swan talade om “Share, Care and Dare”, vikten av att dela med sig till andra, bry sig om jorden och att våga, både att våga tjäna pengar och modet att göra saker. “A human economy” var också något Swan talade om, hur man ändrar affärsmodeller för att kunna lyssna mer och bättre på konsumenten. Swans företag lyssnar speciellt mycket på ungdomar och sneglar på hur de kommunicerar med varandra på webben. Vikten av transparens och hållbar utveckling var ett starkt budskap i Shari Swans inspirerande föreläsning.

    Future Design Days Award delades ut i Blå Hallen på måndag kväll. De nominerade var Råvara Sverige, Cheap Monday, Marius Watz och Folkform. Vann gjorde Folkform.

    I det stora hela kan man fråga sig om Future Design Days är en konferens för att utveckla och inspirera designers eller en konferens för designköpare? Det imponerande konceptet från 2001 är inte lika imponerande och tydligt längre (även om det är helt OK). Talarna måste bli bättre på att prata utifrån konferensens tema och para ihop det med företagets produkter, tjänster och vision. Det blir så mycket mer intressant då.

    Läs mer på länkarna nedan:
    www.futuredesigndays.se
    www.streativebranding.com
    www.folkform.se