Illustration: Hanna Westberg

 Illustration: Hanna Westberg

Övrigt

Seminarium om exportfrågor

Publicerat 2009.10.19

Idag kl. 17.30 bjuder ADA in till det första av flera seminarier med fokus på affärer.

Seminarieserien riktar sig till både erfarna och oerfarna kreatörer.Vi kommer att ta upp olika delar av affären - export, deklaration, patent, juridiska frågor, sälj etc. Vi skall försöka att vara relevanta och ta upp ämnen som ligger i tiden ex. deklarationsfrågor när det är dags för det.

Det är Christina Nilroth på ADA som håller i pekpinnen. Hon bjuder i sin tur in kompetenta personer i det aktuella ämnet.

Vi börjar med exportfokus och möjligheter på nya marknader nästa vecka.

Idag existerar nästan inte begreppet hemmamarknad. Hemma är lite överallt i den verkliga och virtuella världen. Tullgränserna suddas ut.

Trots en till synes mental närhet betyder det inte att vi förstår hur det fungerar utanför Sveriges landsgränser. Vad behöver man veta för att ge sig ut på nya marknader? Är det bara positivt? Hur hittar man rätt marknad? Vilka avtal kan man behöva när man väl hittat rätt? Hur gör man säkra exportaffärer och hur påverkar växelkursrörelser verksamheten? Fungerar faktureringar som vanligt? Vad är viktigt och mindre viktigt? Det kan handla om frågor kring produkter eller tjänster.

En advokat från MAQS Law Firm Advokatbyrå AB och Stig Friberg, Regional Exportrådgivare från Exportrådet gör en kort inledning med efterföljande frågestund.

Tid: Tisdag den 20 oktober kl.17.30 - 18.30

Plats: BRG,  Norra Hamngatan 14, 1 tr. upp Sparrerummet

Anmäl dig till ma.ada@businessregion.se senast den 19 oktober, begränsat antal platser.