Dada's Diamonds, årets Rookies företag 2006. Foto: Kristian Löveborg

 Dada's Diamonds, årets Rookies företag 2006. Foto: Kristian Löveborg

Övrigt

Modigt?

Publicerat 2006.08.24

    ADA har fått en liten glimt av Stockholms modevecka som pågår från den 15 till 27 augusti. Det är en lång och ganska splittrad vecka (visningarna är utspridda på flera ställen) som har till avsikt att bli Europas viktigaste mötesplats för modebranschen. Vi besökte Rookies and Players på Älvsjömässan. Rookies drivs av Svenska Moderådet och vill stödja mindre mode- och designföretag i deras etablering på de svenska och internationella marknaderna. Sexton nyetablerade företag hade gott om utrymme i Älvsjömässans stora foajé. Bland andra visade färgstarka “Les Couleurs Nationales” upp sig. Smyckedesignerna Dada´s Diamonds vann pris för årets Rookies företag 2006. En expertjury, bestående av branschfolk, väljer vid varje Rookies tillfälle ut ett designföretag utifrån kriterierna hög modegrad, hög affärspotential och bra produktkvalitet. I Dagens Industri den 16 augusti sa Dada´s Diamonds att “de söker efter en partner med pengar”. Förhoppningsvis är det genom Rookies and Players som svenska moderådet kan stötta nyetablerade företag så de hittar en kassako.

    Oavsett vad så får vi nog vara lite modiga allesammans om nyetablerade företag skall kunna tjäna pengar på deras företag.

    Visa modet Sverige!



    Läs också “Mode Svea – en genomlysning av området svensk modedesign” av Göran Sundberg, som Rådet för arkitektur, form och design kom ut med i dagarna