Övrigt

Möbelmässa

Publicerat 2009.02.05

  Det är många som har åkt till Älvsjö på möbelmässa i dagarna. Vi var också där. Ineke Hans från Nederländerna hade fått äran att skapa årets designlounge, "en skog av möbler" en plats där många tog chansen att pusta ut mellan varven på den krävande mässan.

  Annars var det mycket snack om hållbarhet och eko, hoppas det inte bara var försäljningsknep. I Greenhouse fanns det många designskolor och fristående designers. Bland annat våra Västsvenska stoltheter, HDK, Steneby och Borås textilhögskola. Dessutom fanns där skolor från Spanien och Litauen.

  HDKs yta gick helt i svart och tog fasta på förfallets och nedbrytningens skönhet, temat var Beautifull Death och såg ut så här.

  Chui Yee Tang hade till exempel gjort lampor av gamla plastpåsar i form av maneter som en variant på temat.

  Stenebyskolan hade fått hjälp av Torbjörn Andersson från Norway says i utformningen av sin monter. Där fick alstren själva ta hela uppmärksamheten, utöver dem var det enda som fanns i montern en mycket arbetad Stenbyskylt som studenterna hade gjort tillsammans. Varje bokstav var fylld av symbolism och görs inte rättvisa på bilden där de skymtar i bakgrunden.

  Annat som märkte ut sig var humor, här i form av en designad portabel brasa av Philp Luscombe från Northumbria University.

  Missa heller inte snacket vi tog med Beckmansstudenten och mässbesökaren Hannes Lennartsson, den går att läsa här.