Foto: Stig Kälvelid

 Foto: Stig Kälvelid

Övrigt

Marknadsplats

Publicerat 2006.08.15

    Det har varit friidrotts EM i Göteborg.
    Förutom en mängd tävlanden, besökare, volontärer och poliser har det också varit fest i Göteborg. EM-fest. Som så ofta blir Avenyn ett ölstråk och Frihamnen en musikfestival för den lite yngre målgruppen.

    Göteborg kan det där med kalas. Delar av staden förvandlas till en stor marknadsplats och cirkus. Vad du vill. TV-skärmar sänder Carolina Klufts sjukamp live från torgen och aktiviteter som “barnens trekamp” dyker upp lite här och var. Till och med Domkyrkan heter EM-kyrkan. Spårvagnarna smyckas med bilder. Vare sig du vill eller inte så är du en del av EM-festen och uppdaterad på hur det går i de olika sprinter kvalen.

    Några av världens blickar (mest de som läser sportsidorna) är vända mot Göteborg och staden gör sitt bästa. Göteborg kan det där med att göra sitt bästa. Precis som på en välsorterad gammal marknadsplats finns det lite av varje och lite till alla. Här och var ligger gratis EM-bilagor utspridda. Högt och lågt sprider sig reklamblad och nya kampanjer från företag som tycker det är lämpligt att synas under en friidrotts EM. En man på jakt efter Kajsa Bergqvist och Ullevi hade gjort en fin solfjäder av ett reklamblad. När han gav oss mer luft med sin solfjäder sa han: “Du fattar inte vad gott det är med reklam” sen fortsatte han sitt sökande och stötte säkert på andra festligheter längs med vägen.