Lyktor som liknar varandra

Camilla Brøyn har producerat sin facetterade ljuslykta i porslin ett par år nu.  Dom är handgjorda och har fått mycket uppmärksamhet . Häromdan såg Camilla en lykta hos Bolia som liknade hennes.

Hon blev ledsen. Hennes kompis, Annalena Mayor Ekeblad, blev arg. Och skrev ett blogginlägg med en kopia på det öppna brevet till  Bolia i Danmark

Charlotte Høegh Fallesen, produktchef för Bolia i Köpenhamn säger att dom inte hade kännedom om vare sig Camilla Brøyn eller har sett hennes produkter. Istället hävdar hon att både deras lykta är inspirerat av Tom Dixons ljuslykta Etch.

Camilla säger att det var inte annat att vänta och att hon bara blir matt.

Frågan om kopiering är viktig och har lyfts ett antal gånger bland annat här. Vi funderar på att göra samma sak fast i ett seminarium. Vad tycker ni om det? Och vilken vinkel skulle vi i så fall ha? Svara i kommenatarsfältet eller som mail till info@adasweden.se.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng