Övrigt

Luncha med Simonetta och Jill

Publicerat 2009.11.02

  Höstens tredje och sista lunchseminarium (för i år) går av stapeln nu på onsdag den 4 november. Då möter du Simonetta Carbonaro, professor i Design Management and Humanistic Marketing i Borås och konsult i Sverige, Italien och Tyskland. Med sig har hon Jill Dumain, Director of Environmental Analysis på Patagonia Inc., USA och styrelseordförande i organisationen Organic Exchange.

  Frågan de valt att tala om lyder; Hur kan design bidra till att lösa dagens samhällsproblem? En stor fråga. Vad har design med samhällsutveckling att göra överhuvudtaget kan man kanske fråga sig?

  Simonetta Carbonaro, har stora ambitioner att få makthavare inom politik och näringsliv att förstå att design är makt. Simonetta menar att design inte handlar om att formge prylar, utan det är ett medel att skapa samhällelig förändring och för att driva framtidens företag med framgång. Den 2 november ansvarar hon för konferensen "The Design of Prosperity" på Högskolan i Borås.

  Jill Dumain, USA, har arbetat med utvecklingen av Patagonias naturliga fibertyger. Det var starten till hennes arbete med utvecklingen av det organiska bomullsprojektet. Jill arbetar för att driva frågor kring företags miljöansvar.

  Samtalet är på engelska. Vi är i HDK:s aula, Kristinelundsgatan 6-8 i Göteborg, mellan 12.00 - 13.00. Lunchen tar du med dig eller köper hos oss. HDK´s café fixar vad vi behöver i vegetarisk eller icke vegetarisk väg. Ta med dig 50 kronor i kontanter så går allt snabbare.

  Anmäl dig till info.ada@businessregion.se senast den 3 november.

  Lunchseminariet är ett samarbete mellan ADA och Business & Design Lab vid Handelshögskolan på Göteborgs universitet.