Övrigt

Hög tid att sätta glöggen

Publicerat 2008.10.28

    Skippa köpeslisket och satsa på egen glögg i år. Det kan kännas tidigt men dagarna flyger, och det tar tid för den att bli klar. Här är ett finfint recept:

    5 liter svagdricka
    1 kg skivad rå potatis
    1 paket jäst
    1 näve kardemummakärnor
    1 bit färsk ingefära
    3 pressade apelsiner
    1 kanelstång
    1 näve nejlikor
    2 paket russin
    1 bit vaniljstång
    2,5 kilo socker

    Häll rubbet i en ren hink, täck med hålad plastfolie. Låt det stå och bubbla en dryg månad. Buteljera i kokta flaskor, skippa bottensatsen. Smaka av med konjak eller rödvin och bjud dina vänner. Tillbehören känner ni väl egentligen till, men har ni missat pepparkakor med ädelostkräm så testa det.