Foto: Jesper Larsson

Foto: Jesper Larsson

Färdibyggt på Röhsska

Efter snart 4 månaders kreativt kaos på Röhsskas innergård är det slutligen dags för final. I begynnelsen eldade Gert Wingårdh i 6 tunnor och på den yttersta dagen blir det paintballkrig med Åsa Jungnelius och de andra i We Work In Fragile Material. Projektet har kantats av förvirring, skaparlust och starka känslor.

Ett av BYGGETS syften har varit att skapa möten mellan kreatörer i Göteborg. ADA och Röhsska museet ligger bakom satsningen.

Mer än 3000 göteborgare, företag inom de kreativa näringarna och tillresta kreatörer har bidragit till ett visionärt allkonstverk på en glömd plats mitt i staden.

Några har känt sig provocerade av BYGGETS brutala yttre. Men bakom det punkiga tilltalet finns en stark vilja till förändring. Till någonting nytt och bättre. Nu återstår rivning och sanering. Till jul hoppas vi kunna ge ut boken om BYGGET.

Men först är det kalas! Fredagen 28 augusti mellan 15-21 är ni välkomna att njuta av detta underverk en sista gång. 

Läs mer om BYGGET och följ oss på Facebook

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng