Övrigt

EU-val #1 (fi)

Publicerat 2009.06.02

  På söndag är det val till Europa parlamentet. Kanske tillhör du dem som redan poströstat. Det är ju bra, men du vet väl att du kan ändra dig ända fram till valdagen. Om du inte hittar din valsedel behöver du inte oroa dig för det, ta bara med dig ett giltigt leg till en vallokal.

  För att ge er lite bättre koll på hur partierna och personerna ställer sig till kreativa näringar frågade vi, tillsammans med kollegor från Enterprise Europe Network, följande fem frågor:

  1. Vad är kreativa näringar för dig?
  2. Hur ser du på värdet av kreativa näringar?
  3. Hur märks det i den politik du kommer att driva?
  4. Har du några konkreta beslut som du vill få igenom som handlar om kreativa näringar.
  5. Hur kan man följa dig?

  Frågorna ställdes till det första namnet hos alla riksdagspartier och för de partier som redan sitter i Europaparlamentet. Snabbast att svara var Gudrun Shyman från Feministiskt Initiativ.

  Här kommer hennes svar:

   

  Hej,

  som du kanske vet så har vi varit så kreativa att vi har startat ett helt nytt parti, Feministiskt initiativ. Vi har varken pengar eller personal så vi har inte möjlighet att fördjupa oss i alla frågor, från alla intressegrupper. Men kreativiteten flödar eftersom vi driver en valrörelse med noll-budget.

  Du kan följa mig på www.sckickaschymantillbryssel.nu, min blogg på www.schyman.se och självklart också på www.feministisktinitiativ.se. Jag finns också på Facebook och Twitter och TweetDeck och på en hel del andra bloggportaler.

  Efter valet, när jag tagit plats i EU-parlamentet, är du/ni naturligtvis välkomna med mer information om er verksamhet.

  Bästa hälsningar

  Gudrun Schyman