Övrigt

ADA update

Publicerat 2012.10.25

    Det händer en del på ADA och vi tänkte ge er en inblick i vad det är som sker.

    Vi har ju fått ett nytt fint uppdrag som vi är glada för. Från och med nu ska vi jobba i hela Västra Götalandsregionen. Det är ett test under två år och efter det får vi se vad som händer.

    Vårt huvudsakliga uppdrag kommer vara att synliggöra och samordna det som redan händer och finns inom kreativa näringar i regionen.

    Vi tänker göra en del av det på webben. Just nu tar vi fram olika system och tjänster som skall göra det lättare för er att synas hos oss och som ger en bättre överblick av vad som händer runt om i regionen. Typ fler användarfunktioner, bättre kalendarium etc. Förhoppningsvis kommer ni se att grejer börjar hända tidigt nästa år. Nu försöker vi ta reda på vad man faktiskt har behov av så vi inte tar fram onödiga grejer. Maila gärna till oss här om ni har idéer på funktioner som www.adasweden.se behöver.

    Vi kommer också dra ner på antalet mötesplatser. Kanske något ni redan märkt av. Vi vill göra några stora varje år och fokus kommer ligga på att bjuda hit folk från hela världen. Inte alla gånger och det finns också väldigt mycket bra här som vi tycker man ska samlas kring men vi märker att ni gillade när vi tog hit folk som Peter Saville och Moon Spoon Salon så vi kör lite mer av det.

    Själva mötesplatserna kommer också utvecklas en del. Ambitionen är mer än en mötesplats. Låt oss se vad det landar.

    Sen finns det några gamla grejer som rullar på, Lunchföreläsningar, Pecha Kucha och ADA Bio.

    Överhuvudtaget har vi tagit ett lite större grepp om världen. Vi tänker att det är viktigt att visa vad vi går för här i regionen genom att vara ett bättre “skyltfönster” och vi vill veta mer om världen utanför. Vi har flera idéer på vad som kan göras och något som är så gott som klart är en tjänst på nätet som förhoppningsvis skall locka hit fler internationella kreatörer. Vi har tagit fram sidan tillsammans med några reklambyråer, arkitektkontor, Göteborgs universitet mfl. Ni kommer se mer av den om bara några dagar.

    Och så kraftsamlar vi oss vad det gäller jobb och affärer. Det kommer att hända på nätet och handlar om att hitta jobb/medarbetare/uppdragsgivare och om djungeln kring företagsfrågorna vad, hur, varför typ.

    Det finns såklart en mängd andra tankar och idéer på kontoret. Vi tror att mycket av det vi grejar med kommer synas ordentligt tidigt i vår OCH har ni grejer som ni inte tycker vi borde missa i vår nya kostym så hör gärna av er.

    Vi som jobbar är Christina Nilroth, projektledare för bland annat jobb och affärer. Christina håller även i trådarna för lunchföreläsningarna. Rasmus Heyman står för många av våra mötesplatser och strategier kring nya projekt och innehåll. Karin Persson ansvarar för alla nya tjänster på webben och allt som händer på webben överhuvudtaget. Matilda Lindvall är ytterst ansvarig för alltihopa och tillbaka från sin mammaledighet för två månader sen. I vårt nya uppdrag ingår givetvis också att ha så bra koll vi bara kan på vad som händer i regionen. Så från och med nu har samtliga på ADA extra mycket koll på en region var.

    Ok, det blev långt. Vi hörs och ses framöver!