KRAFT – examensutställning HDK-Valand – kandidatutbildningen i konsthantverk

KRAFT – examensutställning HDK-Valand – kandidatutbildningen i konsthantverk

Publicerat 2024.05.18

Kandidatutbildningen i konsthantverk (keramikkonst, smyckekonst och textilkonst) vid HDK-Valand, ställer ut examensarbeten på Galleri Thomassen 18–26 maj.

KRAFT är titeln på examensutställningen 2024 som samlar examensprojektet av kandidatstudenterna i konsthantverk. Studenternas arbeten svarar på olika sätt mot ordets många tolkningsmöjligheter. På samma sätt som det engelska ordet craft kan användas för att prata om bland annat hantverk, yrken, farkoster, konst och konsthantverk, så kan ordet KRAFT användas för att beskriva den fysiska utmaningen det innebär att hantera material i en konstnärlig gestaltning. Det kan också beskriva förmågan till påverkan och förändring som dessa konstprojekt alla är kapabla till.

Utställningen KRAFT samlar examensarbeten från konsthantverksprogrammets tre inriktningarna textilkonst, keramikkonst och smyckekonst. Alla studenterna har utgått från material och individuella frågeställningar när de utforskat hur konsthantverk kan användas för att förstå och beskriva olika aspekter av livet.

Vernissage: 18 maj, 12.00–16.00

Medverkande studenter: Keramikkonst Diego Decont Jimenez, Jennifer Bjarnelöf, Karin Lengstrand, Miriam Stråhlman, Åsa Bladh

Smyckekonst Alexia Brandel, Louise Olsson, Maria Bencivenni

Textilkonst Alex Karlsson, Alva Lundmark, Cesilia Pern, Cornelia Öberg, Emma Botin, Mattias Rydén, Sonja B Zornat

Bild: "This thing has roots", Karin Lengstrand

Datum: 2024.05.18

Tid: 12:00

Plats: Galleri Thomassen, Götabergsgatan 32, 411 34 Göteborg

Arrangör: HDK-Valand i samarbete med Galleri Thomassen

Webbsida: https://www.gu.se/evenemang/examen-2024-kraft-kandidat-konsthantverk