Konstutställning

Konstutställning

Publicerat 2022.01.22

Ingela Palmertz Ingela beskriver sin konst med tre ledord: abstraktion, geometri och kulörstyrka. Inspirationen till verken är ofta en modell sittande hopkrupen, förenklad till två geometriska former, en rektangulär och en triangulär. Till en FIGUR, en abstraktion som kom gradvis utan att hon var medveten om det. Denna grundform finns med i hennes arbeten sedan slutet av åren på Valands Konsthögskola. Formen återkommer i många av verken på utställningen. T.ex. i Figurativa landskap. Några andra skulpturer kallar hon Skuggfigur. En dag fanns den bara där på väggen, skuggan av en mobil. Åren som forskare i organisk kemi kom att ha stor betydelse. De molekylstrukturer som då omgav henne är en ständig källa till inspiration för Ingela Palmertz.

Hillevi Nagel MÖRKRET OCH LJUSET, fotobaserad grafik Jag har mina rötter i den dokumentära fotografin och hämtar inspiration och motiv från det vardagliga livet. Det finns en berättelse i det mesta, även i det oansenliga och knappt synliga.

Fotograferingen hjälper mig att vara närvarande i nuet och i kontakt med mitt omedvetna. Ögonen är mitt främsta verktyg. Jag söker efter bilder som speglar och väcker respons i mig. Det blir som en upptäcktsresa på två plan. I det yttre letar jag efter det inre. Jag ser, undrar och förundras.

Bilderna i utställningen är gjorda i en grafisk djuptrycks-teknik som kallas ImagOn, en miljövänlig variant av fotopolymer, som trycks med vattenlösliga färger. Denna metod kan liknas vid fotogravyr och etsning.

I utställningen kommer Hillevis nya bok ”Mörkerseende” att finnas till försäljning, liksom hennes tidigare böcker.

Läs mer på www.hillevinagel.se

Datum: 2022.01.22

Tid: 12:00

Plats: Kastellgatan 9, Göteborg

Arrangör: Göteborgs Konstförening

Webbsida: https://goteborgskonstforening.org/