Bild: Internet Archive Book Images/Flickr Creative Commons

Bild: Internet Archive Book Images/Flickr Creative Commons

Stressade branscher?

I två olika rapporter från de kreativa branscherna ser vi att stressen ökar. Dels i DIKs nya rapport  "Kommunikation på olika villkor: flexibilitet, obetalt arbete och kompetensflykt" och dels i en undersökning av Sveriges Arkitekter riktad till arkitektstuderande.

I DIK:s rapport, som du kan läsa mer om och ladda ner här, dras slutsatserna att arbetsbelastningen generellt är för hög och att dåliga villkor resulterar i en långtgående kompetensflykt från byråbranschen.

I Sveriges Arkitekters undersökning, som finns att läsa mer om här, säger inte mindre än nio av tio studenter att de upplevt stress så att ”det påverkat deras känslotillstånd på ett negativt sätt” och att var fjärde arkitektstudent söker hjälp för stress.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng