Regeringen vill se fler trähus

Näringsdepartementet bjöd i veckan aktörer inom byggsektorn till ett rundsbordssamtal för att prata om hur man på bästa sätt ska kunna öka trähusbyggandet i Sverige.

Den största flaskhalsen för fler trä hus är att det saknas kunskap om trä som byggmaterial. Ett annat önskemål som de flesta aktörer framförde till statssekretarena var att staten tydligare borde våga markera att de vill se ett ökat trähusbyggande i Sverige.

– Staten har ett kraftfullt styrmedel i offentlig upphandling. Genom att ta med klimatkriterier vid offentlig upphandling så skulle det driva på marknaden rejält och vi skulle snabbt få till ett ökat trähusbyggande i Sverige”, säger Per Lyrvall från Stora Enso

Statssekreterarna sa att det kommer att presenteras åtgärder för att öka trähusbyggandet. Och en en åtgärd som presenterades direkt efter avslutat möte var att det inom ramen för samverkansprogrammet ”Cirkulär och biobaserad ekonomi” kommer att bildas en samverkansgrupp om trähusbyggande.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng