Bild: Powerhouse Museum/Flickr The Commons

Alternativ till nyproduktion

Det blir alltmer tydligt för oss att vi står inför en mycket oviss framtid vad gäller naturresurser och konsumtion. Än så länge är det måhända business as usual vi ser runt omkring oss men signalerna är tydliga, från olika håll, att detta kommer förändras. En sådan signal är det ökade intresset för att faktiskt laga saker istället för att köpa nya.

Vi har dels regeringens lagförslag om sänkt moms på reparationer, dels framväxten av sk Repair cafés i USA och nu senast så kom Branscharginastionen Avfalll Sverige med ett alternativt Årets julklapp (som ju i år blev ett VRheadset): laga, låna och återanvända. Hur är det de säger på Spanarna, tre spningar är en trend? Isåfall har vi en trend.

Mycket intressant. Läs gärna Branschspaningen om Frugal innovation för att se hur detta med uppfinningsrikedom och färre resurser kan vara nåt som både gynnar kreativiteten och passar många kreatörers arbetssätt.

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng