Intervju

Svante Hjertén

Publicerat 2009.03.13

  Göteborg & Co har fått en ny evenemangschef nu när Leif Nilsson har tillträtt som VD. Det är Svante Hjertén som tidigare varit VD för Göteborgs filmfestival som fått jobbet. Vi passade på att fråga honom några frågor.

   Hej, vad gör du Svante?

  Just nu projektleder jag den officiella invigningen av Gamla Ullevi. 25 april blir den nationalarena för damlandslaget. På uppdrag förprojekterar vi också stadshjulet på Kanaltorget. Den 1 maj tillträder jag som evenemangschef här på Göteborg & co.

  Vad innebär din nya tjänst?

  Göteborg har en klar ambition att vara en ledande evenemangsstad i Europa. Det kräver att vi ständigt värvar nya evenemang och utvecklar de befintliga. Det arbetet ska jag driva tillsammans med mina kollegor. 

  Kommer vi att märka någon skillnad med dig som evenemangschef för Göteborg & Co?

  Ja, mitt uppdrag från Göteborg & Co:s vd Leif Nilsson är att vårda de områden där vi varit framgångsrika och samtidigt lägga till nya. Det ska vi göra genom att vara lyhörda och hitta spännande satsningar med drivna aktörer.

  Har du några visioner för vad du vill genomföra inom ramen för ditt uppdrag?

  Ja, men innan jag kommunicerar dem vill jag tillträda tjänsten och bli lite varmare i kläderna. Men givetvis önskar vi oss nya arenor, fler EM i fotboll, gärna operaföreställningar i världsklass på utomhusscen och ännu mer musikframgångar som Way out West. 

  Hur tycker Göteborgsregionen bör hantera det ekonomiska läget?

  Den frågan är oerhört komplex och jag har inte något klokt svar på det. Däremot påkallar läget en stor ödmjukhet, särskilt från oss som fortfarande har ett arbete att gå till.

  Hur tycker du att Göteborg ska utvecklas på 20 års sikt

  I mitt arbete träffar jag många personer och min samlade bild är att det finns ett stort intresse att bidra i utvecklingen. Den kraften bör vi fånga och gärna i samarbeten som för Göteborg och övriga delar av Västra Götalandsregionen närmare varandra. Det kommer att göra vår del av landet ännu mer attraktiv, även i ett internationellt perspektiv.

  Ok  Svante, lycka till på det nya jobbet!