Intervju

Navid Modiri

Publicerat 2009.10.29

  Den nyblivna pappan Navid Modiri har hörts genom många kanaler: P3, 365saker.se, SVT och Pecha Kucha. Snart försöker han slå världsrekord i idégenerering med projektet Idépedia.

  Hej, vad gör du Navid?
  Hej, just nu arbetar jag med 365saker.se och nya systerprojektet  Idépedia- den fria idébanken.

  Vad idepedia egentligen?
  Idépedia är ett slags Wikipedia för idéer. Tanken är att låta människors idéskapande och hela idéprocessen ta vägen om opensource-rörelsen för att få se vad som händer. Det hela är ett experiment och det är skitspännande att se vad som händer Den 4:e November är det premiär och det lanseras med att vi ska sätta ett världsrekordsförsök i idégenerering.

  Vad är det som gör att du är intresserad av idégenerering?
  Jag har alltid arbetat med idéer och med kreativa processer. Från att jag var liten och ständigt ropade : Jag har en idé, jag kan hoppa upp i det där jättehöga trädet och bygga en koja - till idag där jag jobbar med att hitta på idéer som sen blir projekt, låtar, böcker, bloggar och föreläsningar. Jag tror att idéklimatet idag är lite skevt och jag är fullt övertygad om att det finns fler människor med bra idéer och fler bra idéer hos människor än vad som synliggörs eftersom det finns en massa skit, förväntningar, regler och spärrar framför. De ska bort. Sen blir det intressant på riktigt.

  Och vad är 365 saker du kan göra?
  365 saker du kan göra började som en blogg där jag skrev om en sak per dag som man kan göra. Från och med 1:a januari 2010 blir det en inspirationsportal som ska uppmuntra människor att hitta på idéer, genomföra dem och sprida dem vidare. Det är också en kommande bok, en föreläsning och en förening bestående av personer som tycker om att hitta på och göra saker.

  Vad tycker du att Göteborg behöver allra mest?
  Stake.

  Ok, tack Navid!