Foto: Karin/ADA

 Foto: Karin/ADA

ADA TYCKER

Mot ljuset!

Publicerat 2015.02.27

  • ADA

Ja, vi går mot ljusare tider. Det är vårdagjämning den 20 mars. Och den som lyssnar hör redan fåglarna. Men det finns mörka moln på himlen; Intoleransen breder ut sig. Åsiktskorridoren smalnar av och de som sticker ut åt endera hållet kan vänta sig näthat och dödshot.

Vi har fått in hot och våld som delar i den offentliga debatten. Idag lever flera konstnärer och journalister under ständigt hot från framförallt nazister och högerextrema rörelser. Konstnärernas Riksorganisation vittnar om att de ofta är besvikna över att inte rättssamhället inte lyckas backa upp dem tillräckligt för att de ska känna sig trygga.

Vi gör en kväll om detta den 18:e på Röda Stens Konsthall i Göteborg med bland andra Annika Karlsson Rixon (konstnär) och Anders Rydell (tidningen Konstnären).

För övrigt är det dags att söka medel för utvecklingsprojekt från VGR för den som är intresserad. De prioriterar alltid projekt som motverkar diskriminering, bidrar till interkulturell dialog, jämställdhet och samverkar med civilsamhället. Det krävs regional potential utöver den lokala, och man gynnar gärna nyskapande projekt med hög konstnärlig kvalitet, oväntade infallsvinklar och kreativa konstnärliga processer. De stödjer inte investeringar i lokaler eller utrustning. - Sök!

Allt gott,
//Rasmus, ADA