Intervju

Lena Serner

Publicerat 2008.12.19

    Hallå där vad gör du?

    Jag hjälper företag rekrytera duktiga människor, främst inom marknad och sälj.

    Du jobbar på Spira, vad är det?

    Spira är ett rekryteringsföretag som består av mig och två kollegor. Vi är inne på vårt fjärde år tillsammans. Vi arbetar främst med icke-annonserade tjänster, headhunting. Förståelse för vad som krävs för tjänsten och vad arbetsplatsen kan erbjuda är viktiga komponenter i vår matchning. Båda parter måste ju bli nöjda.

    Vad ska man tänka på om man vill ha jobb?

    Vi jobbar med lite mer seniora tjänster, så de personer vi rekryterar har oftast hunnit med att vara på ett par olika arbetsplatser. En viktig grundregel är att alltid försöka göra sitt bästa där man är just då, framtida arbetsgivare kommer troligen ta reda på hur du har skött ditt senaste jobb. Tänk också på att engagemang smittar av sig och att det alltid är klokt att bygga och underhålla relationer.

    Hur hittar man de rätta nätverken?

    I Göteborg finns flera, t ex MIG, Västsvenska handelskammaren och Wednesday relation. Vi har en stark tradition av nätverk och nära relationer i Göteborg.

    Vad behöver Göteborg för att bli en mer kreativ stad

    Mer nätverkande marknadsmänniskor emellan. Jag tror också att vi skulle bli mer kreativa om vi satsade mer på att samarbeta mellan olika branscher.

    Ok, tack för tipsen. Ha en riktigt god helg!