Intervju

Johan Trouvé

Publicerat 2009.06.17

Västsvenska handelskammarens nya chef Johan Trouvé är snart inte ny längre. Nu har varit på plats i ett halvår. Han sitter dessutom i styrelsen för Mistra. Vi tyckte det var dags att höra lite mer.

 Hej, vad gör du Johan?
Försöker bli färdig med alla saker som skall vara klara innan semestern. Inom de närmaste två och en halv vecka skall jag hämta en ny båt, ha styrelsemöte i Handelskammaren, resa en vecka till Grekland, genomföra Åre Extreme Challenge, 3 dagar, Deltaga i Almedalen, 5 dagar, och vara med på en gubbsegling 4 dagar, en 25-årig tradition......så det rör på sig!

Vad har Västsvenska handelskammaren för mål och medel?
Vi skall stödja det västsvenska näringslivet, tillse att de får fler och bättre affärer samt att regionen blir större och bidraga till tillväxten.

Vad förändras med dig som chef för organisationen?
Ledarskap i fokus och ett naturligt närmande till miljöteknik, energi och klimat, som en intressant utveckling för det västsvenska näringslivet. Allt under mottot "Från ord till handling". Ogillar utredningar och gillar action.

Vad tror du att Göteborg behöver just nu?
Två darkrides på Liseberg, Positiva signaler från fordonsindustrin, t ex svenskt ägande av Volvo PV samt sol, sommar och semester.

Hur ser du på kreativa näringar?
Fantastiskt roligt och spännande. Det finns så många intressanta entreprenörer i vår region. Mer fokus på dem. De står för framtiden!!!

Ok Johan, tack så mycket och ha en riktigt skön sommar!