Foto: Robert Malton.

 Foto: Robert Malton.

Intervju

Hej, vad gör du Teresa Vikstedt?

Publicerat 2015.11.23

  • Mode

Teresa Vikstedt brinner för att hjälpa unga designers och stöttar dom marknadsmässigt genom nystartade Galleriques.com. En webshop som jobbar för att lyfta fram nya designers och mindre modemärken.

Hej, vad gör du Teresa Vikstedt?
Jag driver Galleriques.com, som är ett digitalt butikskoncept för att lyfta fram nya, mindre modemärken. Webbshopen, lanserades under våren 2015 och har formats till ett kollektiv av framtidens designpionjärer, flertalet prisbelönta i olika designtävlingar. Vi har vårt säte i Göteborg men välkomnar designers från hela landet och snart också internationellt.

Hur funkar Galleriques.com?
Galleriques.com förenar modemärken med medvetna modeälskare som är ute efter originella objekt som inte finns överallt. Samtidigt vill vi bana väg för unga, talangfulla modedesigners som vill göra verklighet av sina designdrömmar. Vi är ständigt på jakt efter ännu oupptäckta talanger och likasinnade kreativa tänkare. Vi handplockar också alla representerade märken för att säkerställa en viss kvalitet på produkterna - att de framställs av oberoende konstnärer med kärlek, omsorg och uppmärksamhet på detaljer.

Skiljer den sig på något sätt från andra webbshopar?
Ja, på Galleriques.com handlar kunden direkt från studion av en ung självständig modedesigner. Eftersom vi inte har traditionell lagerhållning kan fler designers vara med, t.ex. de som inte har möjlighet att investera i produktion utan tillverkar plaggen i limiterad skala. Genom att handla på Galleriques.com stödjer man enskilda modedesigners tillväxt.

Har du något mer på gång för att hjälpa fram oetablerat mode??
Ja, nu på fredag den 27:e november, öppnas vår första pop up butik i Varuhuset Femman under tio dagar. Tanken är att lyfta fram och exponera våra designers under julhandeln. Där presenteras en spännande mix av 15 unga modemärken och deras aktuella kollektioner.

Hur ser du på Göteborg som modestad??
För mig är Paris, London och Milano erkända städer som direkt kan förknippas med mode. Göteborg har däremot mycket tradition, intresse och kunskap av design, inte minst tack vare utbildningarna som finns i regionen. Butikslandskapet i Göteborg är också under en spännande utveckling med flera nya aktörer som slår upp dörrarna och vi tror att Galleriques pop up kan tillföra mycket med sitt unika sortimentet av småskaliga designermärken. 

Borås är ju väldigt stark stad inom mode. Hur ser du flödet mellan Borås-Göteborg när det kommer till mode?
Många blivande modeskapare från hela landet kommer till Borås för att studera. Närheten mellan städerna gör att Göteborg kan dra nytta av kunskapen och arbetskraften som bildas i Borås. Och flera av designerna på Galleriques har någon form av anknytning till Borås.