Bild:

 Bild:

Intervju

Hej vad gör du Henrik Wallgren?

Publicerat 2016.12.20

Vi nåddes av ryktet att några av GBGs mest namnkunniga kreatörer har slagit sig samman kring ett projekt, och en lokal som de kallar Brunnen. Vi har sett bilder på färgexploderande väggar i en lokal nere vid Kinesiska Muren och rykten om kommande storprojekt. Vi blev nyfikna och kollade upp det hela med Henrik Wallgren, en av personerna bakom Brunnen.

Hej vad gör du Henrik?
Det är lite hektiskt med många projekt parallellt. Det jag brinner mest för just nu är Brunnen.

Den mystiska ”Brunnen” hade invigning den 1/12. Berätta gärna mer för oss som inte vet vad Brunnen är.
Brunnen är en oas mitt i öknen. Här fyller man på, delar med sig och drömmer stort. En lekplats, en tänkartank, en mötesplats. Vi går på en magkänsla att det är dags att öppna upp verkstaden nu liksom. Vi är nyfika på vad alla gör hela dagarna.

Vad är ert första projekt?
Göthe-institutet har bett oss kika på en utställning om konstens roll om 30 år. Premiär i Berlin inom ett par år.

”Tillsammans tänker vi större” skriver ni - kan vem som helst vara med? Och hur gör man då?
Hela iden är att vi har en hjärna tillsammans. Sitter man instängd på ett kontor ser man inte hela bilden. Vi vill byta idéer och kunskap med andra som inom kultur, kommunikation och vetenskap. I stora projekt kan vi samarbeta. I mindre sitta nära de som kan grejer vi inte är så bra på ännu. Det finns så extremt många briljanta hjärnor i den den här stan.

Vad tror du om området ni nu flyttar in i, kommer det vakna ur sin Törnrosasömn nu?
Nja, vi vill mest glida under radarn och ge varandra utrymme att flumma mera. Med Brunnen försöker vi bromsa in och se oss omkring. Vi har ingen agenda och har inget vi känner att vi måste prestera.