Bild: Privat

 Bild: Privat

Intervju

Hej, vad gör du Fanny Schönenberg?

Publicerat 2022.09.05

  Fanny Schönenberg är kreatören med stort K. Hon driver Atelier Schönenberg och skapar akvareller, akrylmålningar, textil och design. Nyligen ställde hon ut på Formex efter att ha vunnit Formex Design Talents 2021. Vi hörde av oss och kollade läget!

  Hej, vad gör du Fanny?
  Hallå där! Jag pysslar med konst och formgivning under namnet Atelier Schönenberg. Det blir både måleri i form av stora abstrakta akrylmålningar och akvareller och en del figurativa porträttolkningar av personer och saker som betyder något extra. Eftersom jag har svårt att hålla mig till en sak omvandlar jag en del akvareller till textilmönster som jag gör olika inredningsprodukter av. Och justdet! Jag har en serie handmålat porslin också.

  Spännande! Du vann ju Formex Design Talents 2021. Stort grattis! Hur kändes det att få ställa ut dina verk på Formex?
  Det var superkul att ställa ut på en så stor mässa för inredningsdesign! Jag har aldrig gjort något liknande så det var spännande att få vara där och visa upp min formgivning för en större publik och samtidigt inspireras av andra härliga designers!

  När vi läst på om dig inser vi att du är utbildad jurist. Så coolt. Saknar du någonsin juridiken?
  Jag kan absolut sakna vissa delar av det och det vore underbart att en dag hamna på en kreativ plats där jag kan få användning av min bakgrund inom juridik. Jag tror på att man inte måste stänga en dörr helt för att kunna öppna en annan. 
   
  Bra inställning! Vad är din stora inspirationskälla just nu? 
  Jag inspireras mycket av färgkombinationer som jag får syn på i förbifarten. Det kan vara lite allt möjligt som en fin klipphäll, en bild på Instagram eller något en kompis har på sig. Sedan får jag mycket inspiration av materialen jag jobbar med. Ofta börjar jag bara måla och så beter sig färgen på ett sätt som bjuder in till den riktning jag vill att målningen ska ta. Jag tycker det är roligare med en kravlös process än att försöka förvekliga en exakt förutbestämd idé.  
   
  Hur ser dina planer ut framöver? 
  Mina planer just nu är att jobba vidare med tavelbeställningar och att utveckla mina textilprodukter. Jag är väldigt öppen för att testa nya saker eller projekt så det är verkligen bara att höra av sig om man vill hitta på något med mig!

  Härligt! Se till att haffa ett samarbete med Fanny.

  Här finns Fannys hemsida eller Instagram.