Intervju

HDK?

Publicerat 2011.02.08

    Förra veckan var det Stockholm Furniture Fair. Vi tog ett snack med Maria Bergström och Linda Vännerström som är några av de HDK studenter som ställer ut i Greenhouse.

    Hej Maria Bergström och Linda Vännström vad gör ni?
    Vi läser design på masterprogrammets första år, Individuell specialisation på Högskolan för Design och konsthantverk (HDK) i Göteborg. Och nu är vi på möbelmässan för att fixa med HDK:S utställning.

    Vad visar ni i år?
    Vi har arbetat fram objekt som på diverse sätt anknyter till spår av olika slag. Sedan har vi knutit ihop dem i en utställning sett ur en samlares perspektiv. Tanken är att bryta trenden av överkonsumtion och istället samla omsorgsfullt på sina ägodelar.

    Just vi två visar dels ett mönster bestående av fläckar för möbeltyg, samt ett planeringsverktyg som fungerar som en visuell to-do-list.

    Hur kom ni fram till Spår temat?
    Vår utbildning på masterprogrammet Individuell specialisering är gränsöverskridande inom olika områden av design. Vi ville därför ha en inspirerande och fri utgångspunkt som alla kunde relatera till plus att vi ville bejaka våra olika arbetssätt. Det resulterade i en mångfald, som exempelvis smycken, belysning, textilier, tidsverktyg och möbler.

    Vad är det för andra grejer som ni ser fram emot att se på mässan?
    Vi tycker att Greenhouse visar en spännande bild av framtidens designers och deras uttryck är ofta mer fria och mer experimentella. Vi får se intressanta lösningar och engagemang från utställare som ofta har en sträng budget, men ändå visar en grym utställning.

    Även utanför mässan händer det en hel del, har ni tid att springa runt på stan? Vad ska man inte missa i så fall?
    Självklart hinner man springa runt, sova får vi göra när möbelmässan är över.

    Det man inte ska missa är: Check in 11 anordnat av Trendgruppen på onsdagkväll samt att Designgalleriet har något kul på gång på tisdagskvällen.

    Annars lite casual, improviserat mingel är alltid fint.

    Ok! Lycka till!

     

    Följ studenternas blogg från möbelmässan här.