Intervju

Fredrik Färg

Publicerat 2009.04.24

  Milanomässan har nyss varit. Vi talade med Fredrik Färg som ställer ut på mässan för första gången i år. Han ställer ut på Salone Satellite, mässans avdelning för unga kreativa talanger. 

  Hej, vad gör du Fredrik?
  Just nu har jag just varit och tagit en välförtjänt efter drink efter två häktiska byggdagar och väntar med spänning in morgondagens öppning av utställningen. Här i Italien går man på aperitivo dvs som en göteborgs afterwork men med fantasiska drinkar, italiensk buffé, goda ostar och parmaskinka istället för svenska köttbullar :)

  Varför tar du tid, pengar och energi för att åka till Milano?
  För mig är det som en resa som förflyttar sinnet som man lever lika mycket av när man kommer hem som när man är här.
  Det är tredje året som jag är här nere och ställer ut men första gången med egen utställning och jag har mycket att tacka mina kollegor på arkitektkontoret Archidea där jag sitter och arbetar, de ger mycket positiva energi.   

  Vad är viktigast att tänka på när man ska ställa ut?
  Att inte tänka för mycket, utan bara göra...

  Hur är stämningen på mässan? 
  Första intryck känns otroligt bra, idag på kvällen gick vi runt en sväng på Satellite där jag ställer ut och här är det hög kvalite på mycket, kanske bättre än på flera år. Tidigare har man ju fått höra att det är bara vid lågkonjunktur som folk "måste" vara kreativa, vem vet det kanske stämmer... Det har varit en rätt lugn start, men det kommer igång allt mer. Det är redan lite mer folk nu. Själv är jag så nervös att jag inte riktigt har kunnat ta in alla intryck. Men det är god stämning bland göteborgsgänget som är här. Och de får bra respons med mycket mediauppmärksamhet och många som intresserade. Bland annat italienska TV 1 och flera modemagasin.

  Ser du några andra västsvenskar där nere?
  Absolut! Dock än så länge har jag bara hängt på Satellite men här finns i alla fall göteborgsvännerna i kollektivet Brikolör är här med sina nya fina skåp och stolar, sedan har också mina tidigare klasskamrater från HDK Daniel Rybakken och Staffan Holm en monter tillsammans.   

  Hur går snacket då, vad får mest uppmärksamhet? Vilka tendenser kan du se?
  Det är inte så mycket gröndesign tyvärr, igen ekofokus. En del bra grejer, men jag ser inga dierekt tydliga tendenser. Däremot mycket som är välförpackat och snyggt. Alla verkar bli bättre på presentation och förpacking...

  Stefan Nilsson bloggar om mässan.