Foto: Per Nadén

 Foto: Per Nadén

ADA gör

Föreningen ADA

Publicerat 2020.01.21

  För lite drygt en månad sedan berättade vi om att ADA lämnar huvudmannen Business Region Göteborg efter 14 år. En förening skulle bildas och från den kunde ADA:s verksamhet fortsätta.

  Nu är föreningen bildad! Tada! Fyra dagar gammal. Bakom den står: Centrum För Fotografi, Design Sweden, Grey, Göteborgs Bildverkstad, Göteborgs Slöjdförening, Illustratörscentrum Väst, Konsthantverkscentrum, Svensk Form Väst, Sveriges Arkitekter Västra Götaland, Tillskärarakedmin, White Arkitekter och Business Region Göteborg.

  Rasmus Heyman, tidigare chef på ADA, vad händer nu då? Vad kan vi förvänta oss?
  Hej och ja det händer mycket nu och det är kul! Utåt sett kör ADA på som vanligt, syftet är fortfarande detsamma, att främja utvecklingen av kreativa näringar, huvudsakligen i Västra Götaland. Webben fortsätter som en central digital mötesplats och anslagstavla för kreatörer i väst. Vi har gjort små justeringar och förbättringar på den som vi snart kommer visa er. Och förhoppningsvis kommer ADA även dyka upp i andra sammanhang och på andra ställen i det verkliga livet inom kort.

  Vem ska jobba på ADA?
  Det blir ADA:s styrelse som leder ADA till att börja med: Nicola Stockman, Lidia Blomgren, Anna Elzer Oscarsson, Karolina Westenhof, Jacob Sahlqvist, Mattias Gunneflo och jag. Det blir också styrelsen som tar fram årets verksamhetsplan och vi hoppas få med oss VGR på ett eller annat sätt. Vi vill gärna ha en verksamhetsledare på sikt men där är vi inte än.

  Vad händer med BRG och med dej?
  BRG kommer även i fortsättningen att jobba med olika initiativ som stöttar kulturella och kreativa näringar och jag är kvar som ansvarig för det området. Vi kommer vara en aktiv medlem i föreningen ADA och jag representerar dem i föreningens styrelse.

  Föreningen ADA ska arbeta för kreatörer och samarbeten främst inom arkitektur, design, datorspel, design, film, foto, illustration, konsthantverk, mode, reklam och slöjd och de vänder sig till såväl etablerade som oetablerade och studenter inom kreativa näringar.

  Föreningen utgår från en humanistisk grundsyn och en vilja att förändra och förbättra samhället. Företag och föreningar inom fältet är välkomna som medlemmar.