Intervju

Ekta

Publicerat 2009.01.13

  Då och då spanar vi in fina målningar, ofta på tapet och uppsatta offentligt, t.ex på Andralånggatan. Vi har pratat med mannen bakom; den göteborgsbaserade konstnären Ekta som utgör en del av galleri Oro.

  Hej, vad gör du Ekta?

  Umgås med min familj, blev pappa för ca 2 månader sedan. Utöver det har jag precis blivit klar med ca 10 tryck till ett samarbete med Göteborgs klädmärket Elvine som kommer vintern 2009. Utöver det är jag i min ateljé på galleri ORO och arbetar med målningar/teckningar till utställningar 2009 och hoppas på mildväder så man kan måla lite utomhus också...

  Vad blir 2009 för ett slags år för dig?

  Ett skitbra år som det ser ut just nu, har en hel del utställningar inbokade redan, bla Köpenhamn i Mars tillsammans med en italiensk konstnär som kallar sig DEM 666, efter det en separatutställning i Madrid och senare Milano. Kommer också ha min första svenska separatutställning, det blir i Karlstad till sommaren. 2008 var ett jättebra år för mig och jag har i skrivande stund försörjt mig som konstnär i över ett år och hoppas naturligtvis kunna fortsätta med det. Lite mer uppdrag och utställningar i Göteborg står också på önskelistan...

  Kan du inte förklara lite mer om ORO?

  Jag och 6 vänner startade ORO i början av 2006 och hade vårt första arrangemang i mars samma år, sedan dess har vi haft en massa utställningar/happenings/spelningar och samarbeten med bla Koloni. ORO är ett konstnärskollektiv och det huvudsakliga syftet är ateljéverksamhet, just nu är vi 5 personer som använder ORO som atelje/arbetsplats + Göteborgsbandet Echodeck som är där och repar. Det har varit lite mindre arrangemang/utställningar under 2008 men vi får se vad som händer 2009. Det enda fasta just nu är skräckfilmsklubben Theatre of blood som har bio på ORO en onsdag varje månad, kolla orosmoment.com för mer info.

  Vad borde Göteborg satsa på nu?

  Mer offentlig utsmyckning, gärna då i form av enorma fasadmålningar & lite roligare skulpturer & installationer, jag är övertygad om att lite färg skulle bidra till en mer levande och kul stadsmiljö, sen vore det kanske inte så dumt om man lägger ner att slösa bort sjuka summor pengar på en orealistisk nolltolerans mot graffiti och tänker om helt på det planet, kanske kan man mjukstarta med att ordna i alla fall EN laglig vägg i Göteborg. utöver det vore det fint med lite mer pengar till lokala konstnärer/kulturarbetare i form av stipendier och bidrag.

  Har du några trevliga tips du kan bjuda på?

  Skulle vilja tipsa om följande vansinnigt begåvade konstnärer baserade i Göteborg:

  Henrik Bromander, serietecknare och författare, www.henrikbromander.blogspot.com  

  Majls, Björn konstnär/designer www.majls.org

  Echodeck, Sveriges bästa band www.myspace.com/echodeck

  Sen kan man titta på följande sidor om man vill veta mer om vad jag gör:

  www.flickr.com/3kta  

  www.3kta.blogspot.com

  Ok, tackar-tackar, ha det så bra!