Intervju

Annika Berger

Publicerat 2009.05.18

  Annika Berger är verksam i Göteborg och startade unisexmärket Skyward 2006, hon har vunnit flera priser bland annat +46 Award.

  Hej, vad gör du Annika?
  Idag sitter jag och skissar på en utställningidé. Det är ett samarbetsprojekt med Robert Knoke, som göra fantastiska porträttserier av designers och konstnärer. Tanken är att genomföra utställningen i London och Berlin. 

  Såg att du har har börjat göra skor, kan du inte berätta lite mer?
  Jag har tagit fram en liten kollektion skor till Gram, ett svenskt skomärke. 4 olika modeller i getskinn, mocka, denim  och ett pappersmaterial. Alla med olika prints från min vår 09 kollektion. Det är fint att jobba med Gram, de har en bra produktion och ger möjlighet att ta fram mindre upplagor.

  Hur har Skyward förändrats om du jämför den nya kollektionen med de tidigare?
  Första Skywardkollektionen var examensarbetet vid HDK, våren 2006. Därefter har koncepten skiftat, jag jobbar alltid kring en idé och miljö jag gestaltar. Det syns ju att jag jobbar mycket med print, och jag är väldigt intresserad av hantverket bakom screenprint och andra tryckmetoder, såväl digitalt som batik och tiedye.

  Vad är nästa steg för dig och Skyward?
  Jag kommer göra mer samarbeten, både med andra märken och kreatörer inom andra områden, utställningar och även andra saker än kläder. Att Skyward blev just kläder är mer av en slump, som visade sig falla väl ut, nu fortsätter jag att dra det vidare i olika riktningar.

  Ok, tack så mycket ha det så bra!