Bild: Gaming the Real World

Bio ADA: Gaming the real world

Stadsplanering kombinerad med dataspel skapar delaktighet. Vill du veta hur? Missa inte exklusiva visningar av filmen Gaming the real world, två i Göteborg och två i Skövde, under oktober och november.

Världens städer ställs ständigt inför svåra utmaningar för att utveckla allt från boendemiljöer och ytor för rekreation till affärsområden och infrastruktur för trafik. För att kunna skapa hållbara miljöer med hänsyn till mångas intressen och behov är det avgörande att göra de som bor i städerna delaktiga i utvecklingsarbetet. Dataspelsbranschen är oerhört kraftfull när det kommer till realistisk visualisering och engagemang från användare. Genom att integrera stadsplaner och ritningar till spel som människor lättare kan ta till demokratiseras processen för påverkan inspel och att lansera nya spännande idéer och lösningar.

I filmen Gaming the real world får du kunskap, tips och idéer på hur spelutvecklare i nära samarbete med bland andra FN och Svensk Byggtjänst lyckats få invånarna att bli mer delaktiga i utformandet av sin stad. Filmen belyser tre exempel på hur spelen Minecraft, Cities: Skylines samt Block’hood använts i gestaltningen av projekt i Stockholm, Katmandu och Nairobi. Filmen är på engelska.

18/10, 12:30, Lindholmen Science Park, GBG

2/11, kl 10 eller kl 14 Högskolan i Skövde

15/11, kl 17:30, Bio Capitol, GBG

Det kostar ingenting att gå, men platserna är begränsade.

För Göteborgsvisningarna, anmäl dig till info@adasweden.se för att boka din plats och ange vilken du vill gå på.

För Skövdevisningarna, anmäl dig via formuläret för att boka och säkra din plats. Var noga med att klicka i vilken av de två visningarna du vill gå på. Anmälan stänger måndag 30 oktober.

Välkommen!

Hör av dig!

Har du något du vill tipsa oss om på ADA, eller kanske bara har synpunkter på något vi publicerat på hemsidan. Maila gärna oss på info@adasweden.se
logo

Hej!
Fyll i formuläret för information och inbjudningar från ADA.
Vi skickar grejer max 1-2 gånger i veckan.
Du kan avanmäla dig när som helst.
Vi ses!
//ADA

* Obligatoriskt fält
Uppgiftslämnandet genom detta formulär betraktas som ett samtycke till personuppgiftsbehandling enligt personuppgiftslagen (PuL).

× Stäng