Workshop i himmeli - finsk, geometrisk halmslöjd

Workshop i himmeli - finsk, geometrisk halmslöjd

Publicerat 2019.12.05

Torsdagen den 5 december kl 17-20 träffas vi och slöjdar himmeli i halm och sugrör.

Vi kommer att gå igenom tre grundformer och tekniker som gör att du lätt kan utveckla ditt eget himmeli-skapande – från smått till stort och enkelt till komplicerat. Vi kommer också att gå igenom materialens olika egenskaper.

Himmeli är en klassisk finsk juldekoration som man traditionellt hänger ovanför matbordet som en takkrona och där får den sedan hänga kvar till midsommar. En himmeli ansågs förr ha magiska egenskaper och hängde därför kvar för att locka fram en god nästa skörd. Även i Sverige förekommer himmeli, då under namnet oro och kan vid bröllop smyckas med exempelvis äggskal som en symbol för fruktsamhet i äktenskapet.

I kursavgiften på 350 kr ingår material till det du hinner slöjda, soppa + bröd samt kaffe och kaka. Det finns också möjlighet att, till en rimlig penning, köpa med sig material hem för att fortsätta sitt slöjdande så att det är färdigt lagom till jul.

Anmälan görs per mail till baumworkshop@gmail.com senast söndagen den 2 december. Meddela gärna eventuella matallergier.

Max 12 deltagare.

Varmt välkomna önskar Greta och Jenny

Datum: 2019.12.05

Tid: 17:00

Plats: Mariagatan 23

Arrangör: Baum work/shop

Webbsida: https://www.facebook.com/events/426009964763656/