Vernissage på Göteborgs konstmuseum: Du är

Vernissage på Göteborgs konstmuseum: Du är

Publicerat 2019.09.14

Välkommen till vernissage lördagen den 14 september kl 13–17

Hur kan vi i en tid av politisk utmattning förhandla om makt utanför etablerade strukturer? Vem är en del av samhället och på vilka villkor? Utställningen Du är formulerar en motkraft mot oviljan att lyssna och lägger krokben för samtiden.

Åtta internationella idag verksamma konstnärer visas i utställningen, de är från olika generationer och olika delar av världen. På fundamentalt självständiga vis arbetar de med frågor kring ensamhet, gemenskap och kollaps.

Ytterligare åtta personer har fått tolka och förklara konstverken utifrån sin egen expertis. Vad händer om en byggarbetare tolkar ett verk som visar en byggarbetsplats och hur skulle en psykolog förklara ett verk om sårbarhet och smärta? Kom och ta del av en utställning som roar och oroar, berör och förför!

Medverkande konstnärer Meira Ahmemulic, Halil Altindere, Liza Ambrossio, Vanessa Baird, Martina Müntzing, Naufus Ramírez-Figueroa, Apichatpong Weerasethakul, Ahmet Ö?üt.

Invigning av utställningen kl 14 i Stenahallen T.f museichef Anna Hyltze hälsar välkommen Robert Fux invigningstalar Curator Johan Sjöström och konstpedagog Emelie Arendorff Runnerström presenterar utställningen

Under vernissagen bjuds det på mingelmat, dryck och en överraskande tolkning. Fri entré under vernissagen. Invigningen teckentolkas.

Utställningen visas t.o.m den 17 november 2019.

Bild: Liza Ambrossio, Vuelta al vientre, från serien The Rage of Devotion, 2018.

Datum: 2019.09.14

Tid: 13:00

Plats: Göteborgs konstmuseum

Arrangör: Göteborgs konstmuseum

Webbsida: https://goteborgskonstmuseum.se/utstallningar/du-ar/