Utställningen Brödspår - Breadcrumbs på Frilagret

Utställningen Brödspår - Breadcrumbs på Frilagret

Publicerat 2024.05.30

Konst som mötesplats har under våren arbetat i relation till Selma Selmans utställning Crossing the Blue Bridge på Röda Sten Konsthall. Gruppen har jobbat framförallt med videoinstallationen A Pink Room of Her Own som gestaltar den förlorade barndomen. Deltagarna har arbetat konceptuellt kring rumslighet, text och film där de jobbat både i grupp och individuellt.

Titeln Brödspår eller Breadcrumbs för tankarna till bröderna Grimms sagovärld. I historien om Hans och Greta lämnar barnen ett spår efter sig av det bröd de hade med sig ut i skogen. Brödspåret skulle fungera som en livlina för att återvända hem men hungriga skogsdjur hann före och suddade ut den flyktiga stigen tillbaka. Brödet har också i århundraden, världen över, varit en internationell symbol för föda och liv. I denna utställning följer vi brödsmulorna in och ut ur deras verk där varje munsbit förtäljer om det som kan vara blottande, farligt, ruttet och som skaver men också om drömmar, passion, det poetiska och vad framtiden kan servera oss.

Konst som mötesplats (KSM) riktar sig till personer mellan 19 – 26 år. Under våren har gruppens åtta deltagare bekantat sig med olika material kopplade till sina enskilda projekt och fördjupat sig i både film och textarbete. I Frilagrets Black Box visas videoverk där deltagarna i grupper om tre arbetat med ledorden: Alkemi, Under ytan, Värde och Drömmar.

Utöver dessa verk möter vi också ett gemensamt installationsverk med deltagarnas individuella arbeten. I stället för den vita duken har varje deltagare utgått från den vita tallriken. Resultatet är ett uppdukat bord där varje tallrik blir en portal till deras inre världar och konstnärliga uttryck. Genom deltagarnas verk blir vi påminda om våra egna relationer till livets stora och små frågor, hur vi ser på konsumtion i vår samtid, måltiden som ritual, vad föda kan vara och vad vi väljer att stoppa i oss. Går det att rymma sin passion på ett fat? Vad händer när vi skapar egna symboler? Vad gömmer sig mellan sprickorna i porslinet?

Varmt välkomna att ta del av en meny utöver det vanliga.

Datum: 30 maj – 1 juni Tid: vernissage 30 maj kl 17.00–20.00 med öppningsceremoni kl 18.00 Plats: Frilagret, Black Box

Öppettider 30 maj– 1 juni torsdag kl. 17–20 fredag kl. 11–17 lördag kl. 12–16

Röda Sten Konsthall i samarbete med Frilagret Läs mer om Frilagret här: https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/frilagret

Medverkande: Jasmin Tabib-Zadeh, Agnes Markebo, Anton Styrefors Sparby, Anneli Rosvall, Beatrice Uhras, Philip Stolpe, Frida Gustafsson, Jeremy Déorwyne

Konstpedagoger: Maral Mavizi, Malin Griffiths

Datum: 2024.05.30

Tid: 17:00

Plats: Frilagret

Arrangör: Frilagret/Röda Sten Konsthall

Webbsida: https://rodastenkonsthall.se/ung-skapande/brodspar-breadcrumbs/