Samtal: Martina Müntzing och Fredrik Sjöberg

Samtal: Martina Müntzing och Fredrik Sjöberg

Publicerat 2019.09.28

Välkommen till ett samtal mellan Martina Müntzing och Fredrik Sjöberg om boken I morgon är en annan dag. Martina Müntzing (född 1968) är utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hennes stora publika genombrott var med målningen Jag tänker på det i morgon (2014) som ställdes ut som enda konstverk på Galleri Olsson och senare köptes in av Moderna museet. Nu är hon aktuell med en ny bok, I morgon är en annan dag, konstverket med samma titel ingår i utställningen Du är som just nu visas i Stenahallen.

Fredrik Sjöberg född 1958 debuterade som författare 1988 och fick sitt genombrott med Flugfällan (2004) som nominerades till Augustpriset. Flera av hans böcker har även blivit stora framgångar utomlands. Under några månaders tid besöker Fredrik Sjöberg konstnären Martina Müntzing i hennes ateljé i Västberga industriområde. Besöken formar sig till ett långt samtal om allt från Martinas tidiga genombrott, till biologi och vådan av att måla så stora målningar att de inte går ut genom ateljédörren. Fredrik Sjöbergs text ackompanjeras i boken av ett stort urval av Martinas målningar, som här för första gången visas utanför gallerierna.

Plats: Stenahallen. Entré till Göteborgs konstmuseum: vuxen 60 kr (engångsbesök) eller årsbiljett (100 kr). Fri entré för dig under 25 år. Begränsat antal platser. Platsbiljett finns att hämta i museets entré från 20 september. Efter samtalet följer boksignering i museets butik.

Välkommen!

Bild: Martina Müntzing, Imorgon är en annan dag, (bilden är beskuren) 2016–2018.

Datum: 2019.09.28

Tid: 14:00

Plats: Göteborgs konstmuseum

Arrangör: Göteborgs konstmuseum

Webbsida: https://goteborgskonstmuseum.se/aktiviteter/forelasning/