Kryss med Taube & Optimist för havet

Kryss med Taube & Optimist för havet

Publicerat 2019.08.09

Vad har diktaren Evert Taube och en jolle skapad av plastskräp gemensamt? Förutom den starka kopplingen till havet visar både diktaren och projektet Optimist för havet ett stort miljöengagemang och en stark framtidstro.

Med anledning av Röhsska museets utställning Ocean Plastics bjuder museet in På kryss med Taube – Den gröna vågen som är trubaduren Martin Bagges och litteraturvetaren David Anthins fjärde turné i Evert Taubes kölvatten. Hör om diktarens djupa miljöengagemang som bottnar i en närmast religiös övertygelse om att vi måste ta hand om den jord och det av som vi har ärvt och som vi ska lämna över till våra barn. Det kommer även framföras några av Taubes visor och bjudas in till allsång.

Föreläsningskonserten gästas även av representanter för projektet Optimist för havet -Thomas Hansson-Mild Projektledare, Svenska Seglarförbundet och Christian Finnsgård, Vice President, Head of SSPA Research Ph.D. (Tech. Management and Economics) Chalmers.

Hör om det spännande arbetet med att förvandla plast från havet till en optimistjolle. Optimistjollen är ett av de föremål som visas i Röhsska museets utställningen Ocean Plastics. Ett projekt helt i Evert Taubes optimistiska anda.

Fri entré till aktiviteten under Gothenburg Culture Festival. Vill du besöka övriga museet gäller ordinarie entréavgift (dagsbiljett: 60 kr, årsbiljett: 100 kr och fri entré under 25 år).

Foto: Carl Ander

Datum: 2019.08.09

Tid: 15:00

Plats: Röhsska museet

Arrangör: Röhsska museet

Webbsida: https://rohsska.se/aktiviteter/