Helena Andersson och José-Antonio Sarmiento - utställningen "Among the Clouds"

Helena Andersson och José-Antonio Sarmiento - utställningen "Among the Clouds"

Publicerat 2022.02.27

HELENA ANDERSSON OCH JOSÉ-ANTONIO SARMIENTO ”Among the Clouds” 26 feb - 13 mars 2022 Vernissage lördag den 26 februari kl 12-16. Varmt välkomna!

”Keramik och måleri är alltid närvarande i våra arbeten och verken har en stark koppling till varandra”

Helena Andersson föddes 1969 i Linköping och har studerat keramik på HDK vid Göteborgs universitet. Hon tog sin masterexamen i keramikkonst 1998. Hennes arbeten är dels de rent skulpturala verken, dels de konstnärliga bruksföremålen. Helena är representerad på Sveriges Riksdag i Stockholm, Statens Konstråd, Röhsska museet i Göteborg samt inom många regioner och kommuner i Sverige. Under 2021 förvärvade Region Stockholm flera väggskulpturer av henne till den den nya akutmottagningen på Södersjukhuset i Stockholm.

José-Antonio Sarmiento föddes 1956 i León i Spanien. Han fick möjlighet att under sin barndom pröva olika konsttekniker i moderns konstnärsateljé. År 1980 etablerade han sin första keramikverkstad och därefter har han arbetat med keramik och måleri. Han har utfört flera offentliga verk bl a för kommunerna León, Salamanca och Zaragoza i Spanien.Under 2021 utförde José-Antonio ett konstnärligt gestaltningsuppdrag på uppdrag av Göteborgs kommun genom Higab. Gestaltningen består av måleri på trä och skulptur i metall till ett trapphus i Sockerbruket.

Öppettider: Ons-tors kl 13-17, fre-sön kl 12-15 Vernissagehelgen lör-sön kl 12-16

Hitta hit: Galleriet ligger på Monsungatan 57, Göteborg. Mittemot Bockkranens busshållplats på Västra Eriksberg. Du tar dig lätt hit med bil eller buss 16. Gratis parkering i två timmar på gatan. Det går också att ta Älvsnabben till hållplats Eriksberg och därifrån en promenad på några minuter. Följ kajen från färjeläget, över röda bron som går över Eriksbergsdockan och fram till Monsungatan.

Tel: 070 - 284 20 50 E-post: monica@rivercitygallery.se Hemsida: www.rivercitygallery.se

Datum: 2022.02.27

Tid: 12:00

Plats: RiverCity Gallery, Monsungatan 57, Göteborg

Arrangör: RiverCity Gallery

Webbsida: http://www.rivercitygallery.se