Hans Op de Beeck på Nordiska Akvarellmuseet

Hans Op de Beeck på Nordiska Akvarellmuseet

Publicerat 2024.05.26

Den belgiske konstnären Hans Op de Beeck (f. 1969) arbetar i en mängd olika medier och tekniker. Han har slagit igenom med sin egensinniga, karaktäristiska konst som omfattar uppslukande installationer, skulpturer, videoverk, texter, teckningar, fotografier och akvarellmålningar. Under det senaste decenniet har Op de Beeck även arbetat inom teater-, opera- och dansvärlden som dramatiker, scenograf, regissör och kostymdesigner.

Hans Op de Beeck är mest känd för sina monumentala, sensuella installationer. Besökaren får kliva in och uppleva gåtfulla scener, där tiden har frusit fast. Här finns det utrymme för en tyst kontemplation och stunder av djup förundran. De distinkta verken gestaltar det komplexa, tragikomiska förhållandet mellan människan och världen och berör existentiella frågor kring meningen med livet.

I separatutställningen 'Vanishing Point' på Nordiska Akvarellmuseet ingår ett tjugotal svartvita akvarellmålningar i stort format och ett urval av nyare skulpturer. Här visas även det hyllade monumentala verket 'Danse Macabre' (2021) – en barockinspirerad, monokrom karusell i naturlig storlek, som med sitt välkända dödsdanstema och ett tragikomiskt uttryck är en melankolisk påminnelse om livets flyktighet.

Öppettider på Nordiska Akvarellmuseet 26 maj–22 september 2024: Dagligen kl. 11–17

Läs mer: https://www.akvarellmuseet.org/utstallningar/hans-op-de-beeck

Datum: 2024.05.26

Tid: 11:00

Plats: Nordiska Akvarellmuseet, Tjörn

Arrangör: Nordiska Akvarellmuseet

Webbsida: https://www.akvarellmuseet.org/utstallningar/hans-op-de-beeck