Gouacheworkshop med Peter Apelgren på Nordiska Akvarellmuseet (två starttider)

Gouacheworkshop med Peter Apelgren på Nordiska Akvarellmuseet (två starttider)

Publicerat 2024.05.05

Välkommen till Nordiska Akvarellmuseet! Tillsammans med konstnären Peter Apelgren provar vi gouachemåleriets möjligheter. Genom lekfulla experiment utmanar vi oss själva och upptäcker nya tekniker. Med oss i workshopen har vi även Fredrik Thorsén, konstnär och produktexpert från FILA Nordic. Som kursdeltagare får du lyssna, måla och diskutera. Du ges även chansen att prova målarmaterial från varumärken som Arches, Daler-Rowney, Saunders Waterford med flera.

“Jag älskar att arbeta med gouache, det är inte lika pretentiöst och bajsnödigt som akvarellmåleri har blivit. Mer förlåtande i en annars tuff tid. Mer skratt än gråt utlovas” säger Peter Apelgren.

Pris: 495 kr inkl. material

Boka: Klicka på länken för att komma till bokningssidan: https://boka.se/systems/vhx3hzbf/quickbooking?articleId=h6vaff9u&companyName=NordiskaAkvarellmuseet

Välj mellan två tillfällen: 5 maj kl. 10–12 (Boka: https://bok.ai/zik8EL) 5 maj kl. 14–16 (Boka: https://bok.ai/RsgARI)

OM PETER APELGREN: Peter Apelgren har tecknat och målat sedan barnsben. I mitten på 80-talet blir Peter antagen vid Scuola d'Arte i Florens och därefter startar han konstgruppen Styltisterna hemma i Göteborg. Under 90-talet skaffar Peter en egen ateljé och påbörjar samtidigt en karriär som bland annat komiker och skådespelare inom radio och tv. Idag är han verksam i Göteborg där han med humorn som vapen utforskar nya uttryck och utmanar sina egna gränser, både på scen och i bild.

Datum: 2024.05.05

Tid: 10:00

Plats: Nordiska Akvarellmuseet, Tjörn

Arrangör: Nordiska Akvarellmuseet

Webbsida: https://www.akvarellmuseet.org/program/peter-apelgren-workshop