Göteborg seriefestival

Göteborg seriefestival

Publicerat 2019.10.28

Göteborg seriefestival är Seriefrämjandets nya festival för tecknade serier i Göteborg. Festivalen bjuder på utställningar, scenprogram och workshops för barn och vuxna, med särskilt fokus på unga i åldern 13-25.

Festivalen kommer att äga rum under höstlovet v44 (28 okt-3 nov) med kringarrangemang under veckan på Stadsbiblioteket, Frölunda kulturhus, Science Fiction-bokhandeln, Ungdomssatsningen Fängelset och Göteborgs bildverkstad, Partille bibliotek med en mängd inbjudna gäster, bl.a. Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson, Henrik Jonsson, Maria Fröhlich och @tidningenstarlet (Kristina Öman)

Under lördagen den 2 nov kl 10-18 har vi en stor festivaldag på Kvartersscenen 2 lång, där Seriefrämjandet står som arrangör. Vi gör ett scenprogram med inbjudna gäster såsom Johan Wanloo och Öyvind Sagåsen(Norge), Malin Granroth och Per Myrhill. Det finns säljbord för förlag och fanzinister. Några av dem är Adrian Malmgren, Elias Ericson och Hedvig Häggman-Sund. Dagen avslutas med en efterfest i samma lokal kl 19-23 där vi gästas av Johan Wanloo och Joakim Lindengren och sjunger karaoke med Henri Gylander.

Läs mer om festivalen och våra gäster på vår hemsida: https://serieframjandet.se/evenemang/goteborg-seriefestival/

Vi finns på sociala medier: Instagram: http://instagram.com/goteborgseriefestival Facebook: https://www.facebook.com/goteborgseriefestival Evenemang: https://www.facebook.com/pg/goteborgseriefestival/events/ Affisch: Goteborg-seriefestival-2019-Affisch-A2-TILL_WEB Årets affisch, ritad av Johan Wanloo, formgiven av Ola Forssblad. Program: Goteborg-seriefestival-2019-Program-A2-TILL-WEB Programmet i A2-storlek

Festivalen arrangeras av Seriefrämjandet och finansieras av stöd från Västra Götalandsregionen samt Wilhelm & Martina Lundgrens Understödsfond.

Välkommen till årets festival! Varma hälsningar från Yvette Gustafsson

Datum: 2019.10.28

Tid:

Plats: Göteborg

Arrangör: Seriefrämjandet

Webbsida: https://serieframjandet.se/evenemang/goteborg-seriefestival/