FORUM FÖR SCENKONST: IMMERSIV SCENKONST - VAD ÄR DET? Del 2

FORUM FÖR SCENKONST: IMMERSIV SCENKONST - VAD ÄR DET? Del 2

Publicerat 2019.11.18

I höstens Forum för scenkonst undersöker vi den immersiva scenkonsten – en genre som befinner sig i gränssnittet mellan teater och performance, föreställning och utställning, och där publiken är interagerande. Med hjälp av bild- och filmklipp möts skådespelare, operasångare, forskare och andra experter i ett samtal om en omslutande och engagerande form av scenkonst.

I denna andra del får vi möta Cecilia Lagerström från Högskolan för scen och musik, Petra Revenue från Teater Trixter, Daniel Rylander från Byteatern och Stefan Åkesson från Backateatern/Poste Restante. Moderator: Kristina Ros från Masthuggsteatern/ Barnteaterakademin.

Seminariet är kostnadsfritt men anmälan krävs! Anmälan görs på: www.kulturakademin.com

MEDVERKANDE: Cecilia Lagerström Cecilia Lagerström är regissör, forskare och professor i scenisk gestaltning på Högskolan för scen och musik. Hon har en bakgrund i fysisk teater och har länge varit en drivande kraft inom den konstnärliga forskningen inom teater. Sin konstnärliga verksamhet som regissör bedriver Cecilia främst i scenkonstkollektivet Alkemisterna, med bas på Konstepidemin i Göteborg. De senaste åren har Cecilia bedrivit ett längre projekt om gående som konstnärlig praktik samt regisserat flera föreställningar i Göteborg, senast Nuckan – epilogen i samarbete med Malin Lindroth.

Daniel Rylander Daniel Rylander är regissör, utbildad på Statens teaterskole i Köpenhamn. Förutom att frilansa som regissör har han även undervisat på regi -, skådespelar- och dramatikerutbildningarna i Köpenhamn och Århus. Sedan 2013 är Daniel teaterchef på Byteatern Kalmar Länsteater, ett ledarskap han delar med Mia Carlsson.

Petra Revenue Petra Revenue skriver i alla medier och är en av de konstnärliga ledarna för teater Trixter, medlem i Manusfabriken samt huvudlärare för Alma Manusutbildning. "Det irrationella intresserar mig. Transformation. Drömmar. Skugga. Det destruktiva, likväl som det konstruktiva. Ambivalens. Tyst kunskap. Det som ibland kallas magi. Rå skönhet. Sprickor, sorg och eufori. Fellini. Punk." Petra Revenue

Stefan Åkesson Stefan Åkesson är dramaturg på Backa Teater i Göteborg sedan 2009. Han har tidigare varit delad konstnärlig ledare för performancekompaniet Poste Restante (2007 – 2015) tillsammans med Linn Hilda Lamberg och Erik Berg, som specialiserat sig på storskaliga allomslutande verk. Stefan var senast aktuell som författare till pjäsen ”Vad vi pratar om när vi pratar om ekonomi” på Backa Teater, samt som processledare för det immersiva performancet ”35 Jag och några skådespelare” i samarbete med finlandssvenska Blaue Frau.

Kristina Ros (moderator) Kristina Ros är en göteborgsbaserad dramaturg med fast bas på Masthuggsteatern och med rik erfarenhet av olika slags formspråk och arbetsmetoder. Kristina är även projektledare för Barnteaterakademin, där hon bl a var en av redaktörerna till antologin "Samtal om devising".

Datum: 2019.11.18

Tid: 18:00

Plats: Högskolan för scen och musik Fågelsången 1 412 56 Göteborg

Arrangör: Kulturakademin i samarbete med Högskolan för scen och musik

Webbsida: https://www.kulturakademin.com/kurskatalog/forum-for-scenkonst-del-2-immersiv-scenkonst-vad-ar-det