Föreläsning och livemåleri med Peter Apelgren på Nordiska Akvarellmuseet

Föreläsning och livemåleri med Peter Apelgren på Nordiska Akvarellmuseet

Publicerat 2024.05.04

"Hur målar du egentligen?" En föreläsning om konst, humor och allvar med Peter Apelgren.

Nordiska Akvarellmuseet har den stora glädjen att välkomna till en föreläsning med den folkkäre kreatören och komikern Peter Apelgren. Genom humoristiska anekdoter och inspirerande bilder berättar Peter om sin passion för gouache, men också om behovet av humor såväl som allvar i den kreativa processen. Med glimten i ögat delar han med sig av sina egna misstag och framgångar. Föreläsningen avslutas med en frågestund där publiken får möjlighet att ställa frågor.

Pris: 100 kr

Boka: Klicka på länken för att komma till bokningssidan: https://bok.ai/sUjpl7

OM PETER APELGREN Komiker, konstnär, programledare, designer, manusförfattare och föreläsare – Peter Apelgren är en kreatör med sällsynt bredd. Med humor som vapen och en oändlig nyfikenhet utforskar han ständigt nya områden och utmanar sina egna gränser.

Som tioåring flyttar Peter Apelgren från Göteborg till Ucklum utanför Stenungsund. Under denna tid växer konstnären i Peter fram och som 13-åring har hans bildlärare ordnat en separatutställning åt honom. Samma bildlärare ska också ha samlat ihop de alster som Peter skapat under sin skoltid för att låta dem ligga till grund för Peters väg vidare på den konstnärliga banan. Tyvärr slarvas de bort efter att de överlämnats till mamman på avslutningsdagen och Peter uppmanas istället att bli elektriker.

I slutet på 70-talet börjar Peter Apelgren arbeta som assistent till den tyska konstnären Jo Erich Kuhn, ett samarbete som kommer att fortgå fram till Peter blir antagen vid Scuola d'Arte i Florens. Efter studierna flyttar Peter till Göteborg och startar konstgruppen Styltisterna. På 90-talet skaffar Peter en egen ateljé och påbörjar samtidigt en karriär som bland annat komiker och skådespelare inom radio och tv.

Datum: 2024.05.04

Tid: 15:00

Plats: Nordiska Akvarellmuseet, Tjörn

Arrangör: Nordiska Akvarellmuseet

Webbsida: https://www.akvarellmuseet.org/program/peter-apelgren-forelasning-livemaleri