Föreläsning: Att ta sig in i en målning, ett rum, ett museum

Föreläsning: Att ta sig in i en målning, ett rum, ett museum

Publicerat 2020.01.29

Krystallia Sakellariou har under flera år arbetat utifrån Vilhelm Hammershøi’s interiörmålningar i sitt konstnärskap. Det började som en önskan att gå in i en av Hammershøi’s interiörer. Ett försök att korsa synliga och osynliga gränser till andra världar. Under residensvistelser i Istanbul och Taipei har Sakellariou skapat modeller efter Hammershøis målningar som fått möta nya platser och människor i en serie fotografier, videoverk och installationer i ständig rörelse. I samband med utställningen Från guldålder till Hammershøi visar Sakellariou delar ur sin långa arbetsprocess och talar om skiljelinjer, förflyttningar och fina rum. Krystallia Sakellariou är född 1977 och bosatt i Varberg.

Begränsat antal platser. Platsbiljetter går att hämta ut i entrén från den 21 januari. Entré föreläsning: engångsbesök 60 kr eller årsbiljett 100 kr.

Passa gärna på att se utställningen Från guldålder till Hammershøi. Dansk konst från Ordrupgaard och Göteborgs konstmuseum. Separat entréavgift 100 kr för ett engångsbesök. Årskort gäller ej. Fri entré för dig som är under 25 år.

Bild: Installation på Bamboo Curtain Studio, Taipei, 2014.

Datum: 2020.01.29

Tid: 18:00

Plats: Göteborgs konstmuseum

Arrangör: Göteborgs konstmuseum

Webbsida: https://goteborgskonstmuseum.se/aktiviteter/forelasning/