Examensvisning och utställning

Examensvisning och utställning

Publicerat 2024.06.06

CATWALK I GAMLESTADENS FABRIKER

Tillskärarakademin i Göteborg bjuder in till examensvisning och utställning!

Välkommen till Tillskärarakademin i Göteborgs examensvisning torsdagen den 6 juni, då studenter från Tillskärarakademin i Göteborgs heltidsutbildningar visar upp sina kreationer. Under visningen ges inblick i alla skolans discipliner: Mönsterkonstruktion och sömnad, Skrädderi – Herr- Dam och Klänning, Modist och Scenkostym och Historiska dräkter. En kavalkad av galaklänningar, vardagsplagg, avantgardistiska huvudbonader, klassisk skrädderikonst, historiska korsetter, kjolstommar och en och annan djurdräkt.

Nytt för i år är att catwalken har flyttats in till grannen Forums rymliga lokaler. I utställningen inne på skolan kan du se arbeten av studenter från skolans alla heltidsutbildningar. I år har studenterna på utbildningen Scenkostym och Historiska dräkter haft ett spännande examensprojekt i samarbete med Drottningholms Slottsteater och kostymdesignern Anna Kjellsdotter.

Missa inte denna inspirerande dag fylld av kreativitet, musik och mingel! Gratis och öppet för alla.

Tillskärarakademin i Göteborg driver idag fem heltidsutbildningar i textila hantverksyrken för mode och scenkonst. Hjärtat i verksamheten är sömnad och mönsterkonstruktion, med fokus på kvalitet, estetik och hållbarhet.

VISNINGAR: Kl 12.30 och kl 15.00. Plats: FORUM GÖTEBORG, Gamlestadens Fabriker. Väverigatan 15.

UTSTÄLLNING kl 12–17.
Plats: Tillskärarakademin i Göteborg, Gamlestadens Fabriker, Väverigatan 6.

Fri entré.

Medverkande utbildningar Skräddare – Herr, Dam och klänning Mönsterkonstruktion med sömnad Modist Mönsterkonstruktör Scenkostym och historiska dräkter

Datum: 2024.06.06

Tid: 12:00

Plats: Gamlestadens Fabriker

Arrangör: Tillskärarakademin i Göteborg

Webbsida: https://www.tillskararakademin.se/examensvisning-2024