Broken Hearts Are for Assholes

Broken Hearts Are for Assholes

Publicerat 2021.04.23

Gränsöverskridande, utmanande och lekfullt. Den här fredagen gästas Röhsska museet av textilkonstnären Kiyoshi Yamamoto som berättar mer om sin konstnärliga process och utformandet av årets Residens Röhsska.

Textilkonstnären Kiyoshi Yamamoto är den första mottagaren av nyinstiftade Residens Röhsska. Visionen med residenset är att stipendiaten utformar innehållet och arbetar processinriktat i dialog med publiken. Hör textilkonstnären berätta mer om processer, tankar och idéer rörande Residens Röhsska.

Kiyoshi är gränsöverskridande i sina verk som både förenar och utmanar traditionella konstarenor och metoder. Som konstnär är han mest känd för sitt arbete med textilier. Med sina färgkompositioner, sidenmålningar och materiell fetischism formar han vår upplevelse både skulpturalt och arkitektoniskt. Genom en serie utställningar på flera av Norges ledande gallerier har han utmärkt sig som en banbrytande konstnär i ett landskap mellan materialbaserade föremål, via bildkonst och grafik, för dekorationer eller installation och performance.

Praktisk information Programaktiviteten sker digitalt på Microsoft Teams. Ingen föranmälan krävs. Besök rohsska.se för att delta i föreläsningen.

Toppbild: Sandefjord Kunstnerforening (2020).

Datum: 2021.04.23

Tid: 13:00

Plats: Microsoft Teams

Arrangör: Röhsska museet

Webbsida: https://rohsska.se/aktiviteter/broken-hearts-are-for-assholes/?date=202104231300