Bio ADA: Levande Design 2015 och YARN

Bio ADA: Levande Design 2015 och YARN

Publicerat 2016.10.27

ADA slår två flugor i en smäll och visar både dokumentären Levande Design 2015 samt dokumentären YARN på Stenebyskolan i oktober.

16.00 - Levande Design 2015 Filmen är en fortsättning på det tidigare filmprojektet Levande Design 2008. Den består av samtal med 13 personer som har betytt mycket för svensk form och design och kunniga designskribenter. Filmen är ett unikt tidsdokument för designbranschen och vi ör stolta att kunna visa den i samarbete med Svensk Form Väst.

I filmen får du bland annat se: Margareta van den Bosch (H&M), Lennart Ekmark (Ikea), Kristina Torsson (Mah-Jong), Gunilla Lagerhem Ullberg (Kasthall), Tom Hedqvist och Birgitta Hahn (10-gruppen) berätta om sina yrkesliv.

17.30 YARN Filmen filosoferar över och uppmanar oss att se våra relationer till vänner och bekanta som ett stort lapptäcke av händelser. Dokumentären rör sig från konstverk i New York och Polen till kläder på Island och till en teaterföreställning i Sverige, Yarn både utmanar och inspirerar med mycket värme och färgstarka historier.

Det kostar ingenting men anmäl dig till info@adasweden.se om du inte vill missa dessa filmer!

Datum: 2016.10.27

Tid: 16:00

Plats: Stenebyskolan, Dals Långed

Arrangör: ADA

Webbsida: http://www.yarnfilm.com/movietrailer/