Västra konstrundan

 Västra konstrundan

Lokalt

Vernissage weekend

Publicerat 2010.01.15

    Stan har fått en ny konstrunda. Den börjar på Galleri H.I.T på Älvsborgsgatan 52 , man hoppar av på Mariaplans spårvagnshållplats. De visar videoverket Carlton av Simon Martin, se mer här.

    Sedan går man enkelt ner till Galleri ORO på Karljohansgatan 146, vid vagnhallen Majorna som visar samlingsutställningen Luckily she had a sense of humor Curated av Emma Tryti. Läs en pinfärsk intervju med Galleri ORO här.

    Rundan i väst avslutas på Hey it´s enrico pallazzo på Banehagsgatan 1P i klippan som gästas av Videogalleriet 300m3 som visar utställningen Sailing experience av Diane Morin.

    Vill man inte hänga i väster utan föredrar city finns det gott om vernissager även där t.ex på Galleri 54 där Åsa Olofsson visar installationen A Camp i Peepshow som handlar om landhöjning, konsekvenserna av eventuella naturkatastrofer och alternativa bostäder efter dessa…

    Och om man egentligen vill, men inte riktigt orkar ta sig ut på en fredag så finns det gott om vernissager på lördag också. På Konsthallen visar och samtalar man med New York konstnärerna Andrea Geyer och Sharon Hayes. Se mer här.